Putin signerte ny lov om «falske» nyheter

President Vladimir Putin signerte fredag en ny lov som innebærer fengselsstraff for publisering av «falsk» informasjon om Russlands handlinger i utlandet.

Russlands president Vladimir Putin signerte fredag en lov som forbyr publisering av «falsk» informasjon om landets handlinger i utlandet. Foto: Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kreml Pool Photo/AP/NTB
Russlands president Vladimir Putin signerte fredag en lov som forbyr publisering av «falsk» informasjon om landets handlinger i utlandet. Foto: Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kreml Pool Photo/AP/NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Loven, som ble vedtatt av det russiske parlamentet tidligere uka, omfatter fengselsstraffer og bøter for personer som publiserer «bevisst falsk informasjon» om handlinger utført av russiske myndigheter i utlandet.

Det går videre fram av den nye loven at strafferammen er opptil 15 års fengsel dersom den publiserte informasjonen «skapte alvorlige konsekvenser».

Loven er en utvidelse av en bestemmelse som ble innført tidligere i mars, som går ut på at det innføres straffer på opptil 15 år for å ha publisert falsk informasjon om den russiske hæren.

Den russiske hæren uttalte fredag at 1.351 russiske soldater har blitt drept i Ukraina. Det står i skarp kontrast til anslagene fra vestlige kilder. Nato anslo tidligere i uka at opptil 15.000 russiske soldater er drept.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer