Putin sier han vil spare ukrainske sivile

Russlands president Vladimir Putin har mandag snakket med Frankrikes president Emmanuel Macron på telefon, hvor de snakket om at ukrainske sivile skulle spares.

Russlands president Vladimir Putin har hatt en samtale med Frankrikes president Emmanuel Macron. Foto: Mikhail Klimentyev og Gonzalo Fuentes / various sources / AFP)
Russlands president Vladimir Putin har hatt en samtale med Frankrikes president Emmanuel Macron. Foto: Mikhail Klimentyev og Gonzalo Fuentes / various sources / AFP) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samtidig som det foregår samtaler mellom Ukraina og Russland på grensen til Hviterussland, har Russlands president Vladimir Putin hatt en samtale med Frankrikes president Emmanuel Macron.

Den franske presidenten skal ha kommet med tre krav til Putin og Russland:

  1. Spare ukrainske sivile
  2. Spare sivil infrastruktur
  3. Sikre de viktigste hovedfartsårene, særlig hovedveien sør for Kyiv.

Dette sa Putin seg villig til å engasjere seg for, melder det franske presidentkontoret. Ifølge den franske TV-kanalen BFM TV varte samtalen i en og en halv time.

Ifølge AFP melder Kreml at Putin sa til Macron at Ukrainas nøytralitet og militære nedskalering er nøkkelen til å avslutte konflikten.

Macron har også snakket med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj gjentatte ganger mandag, opplyser Macrons kontor.

Det skriver flere franske medier.

Saken oppdateres.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer