Putin: Seier i Ukraina er uunngåelig

Russlands president Vladimir Putin sier han fremdeles har troen på at krigen i Ukraina vil ende med russisk seier.

Russlands president Vladimir Putin under en markering av at det er 80 år siden sovjetiske styrker opprettet en landkorridor gjennom nazistenes beleiring av Leningrad. Foto: Mikhail Klimentyev / Sputnik via AP / NTB
Russlands president Vladimir Putin under en markering av at det er 80 år siden sovjetiske styrker opprettet en landkorridor gjennom nazistenes beleiring av Leningrad. Foto: Mikhail Klimentyev / Sputnik via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Seieren er en sikker sak, det er jeg ikke i tvil om, sa Putin under et besøk på en våpenfabrikk i St. Petersburg onsdag.

Den selvsikre presidenten var ventet å holde en tale her senere på dagen. Putin er i byen for å markere at det er 80 år siden sovjetiske styrker brøt gjennom nazistenes beleiring av St. Petersburg – som den gang het Leningrad.

Blant årsakene til at Putin er sikker på seier, er at Russlands militærindustri har trappet opp produksjonen.

– Når det gjelder å oppnå sluttresultatet og den uunngåelige seieren, står det på flere ting: Samholdet til det russiske folket, motet og heltedådene til våre soldater, og selvfølgelig arbeidet til militærindustrien og fabrikker som denne og folk som dere, sa Putin til arbeiderne ved våpenfabrikken.

Russland invaderte nabolandet Ukraina 24. februar i fjor.

Mer om