Putin: Russland skal nå sine mål enten gjennom forhandlinger eller krig

Kreml skal nå sine mål i Ukraina enten det skjer via forhandlinger og diplomati eller videre krig, skal Vladimir Putin ha sagt til Emmanuel Macron søndag.

En fabrikk i brann etter å ha blitt beskutt søndag i byen Irpin som ligger i utkanten av Kyiv. Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB
En fabrikk i brann etter å ha blitt beskutt søndag i byen Irpin som ligger i utkanten av Kyiv. Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB Vis mer
Publisert

De to presidentene snakket på nytt sammen på telefon søndag. Da skal Putin ha slått fast at Russland vil nå sine mål enten det skjer med diplomatiske eller militære midler, ifølge det franske presidentkontoret.

Det var Macron som tok initiativ til samtalen, som skal ha vart i nærmere to timer.

Den franske presidenten ba Putin om å sørge for at Russland overholder sikkerhetsstandardene satt av Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) når det gjelder både Tsjernobyl og andre atomkraftverk i Ukraina. Putin skal ha forsikret ham om at Russland ikke planlegger å angripe ukrainske atomkraftverk, og at Russland ønsker dialog om dette med både IAEA og Ukraina i løpet av de kommende dagene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer