Putin og Macron enige om å trappe opp forsøk på diplomatisk løsning

I en telefonsamtale søndag ble Frankrikes president Emmanuel Macron og Russlands president Vladimir Putin enige om å fortsette forsøk på å løse Ukraina-krisen.

Russlands president Vladimir Putin og Frankrikes president Emmanuel Macron møttes fysisk i Moskva 7. februar og har pratet på telefon jevnlig siden da. Foto: Sputnik/via AP, File/NTB
Russlands president Vladimir Putin og Frankrikes president Emmanuel Macron møttes fysisk i Moskva 7. februar og har pratet på telefon jevnlig siden da. Foto: Sputnik/via AP, File/NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Det skriver blant andre det russiske nyhetsbyrået Tass.

Fra det franske presidentpalasset heter det at de to også ble enige om å jobbe for en våpenhvile i Øst-Ukraina, der ukrainske styrker melder om stadig flere angrep fra russiskstøttede separatister.

De to statslederne snakket i 105 minutter søndag ettermiddag, i det Frankrike kalte muligens det siste diplomatiske forsøket på å hindre en russisk invasjon av Ukraina. Macron ringte så til Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj umiddelbart etterpå.

Samtidig gjentar Putin i en uttalelse at USA og Nato må ta russiske bekymringer på alvor i sikkerhetspolitikken. Han gir også regjeringen i Kyiv skyld for opptrappingen i Øst-Ukraina.

USAs utenriksminister Antony Blinken sier søndag at president Joe Biden er villig til å møte Putin når som helst, og i hvilket som helst format.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer