Putin kalte Ukraina-krigen «krig» for første gang

Siden invasjonen av Ukraina startet i februar, har Russlands president kalt den «en militæroperasjon». Torsdag brukte han for første gang ordet «krig».

Russlands president Vladimir Putin har kalt konflikten i Ukraina «krig» for første gang siden invasjonen i februar. Foto: Sergej Gunejev / Sputnik / Kreml Pool / AP / NTB
Russlands president Vladimir Putin har kalt konflikten i Ukraina «krig» for første gang siden invasjonen i februar. Foto: Sergej Gunejev / Sputnik / Kreml Pool / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det skriver The Washington Post.

– Målet vårt er ikke å dreie dette svinghjulet av en militær konflikt, men tvert imot å avslutte denne krigen, sa Vladimir Putin under en TV-sendt pressekonferanse torsdag.

Putin har begrunnet den såkalte militæroperasjonen i Ukraina med at han ønsker å «avnazifisere» og frigjøre landet. Han sier også at han vil stoppe Nato-land, særlig USA, fra å ødelegge Russland.

Å kalle konflikten en krig har i praksis vært ulovlig i Russland siden mars. Ifølge CNN spør opposisjonspolitikeren Nikita Juferev, som har flyktet fra landet, om Putin nå vil bli siktet for «spredning av falsk informasjon om hæren».

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer