Putin innrømmer problemer: - Ekstremt vanskelig

Russlands president Vladimir Putin kom med en sjelden innrømmelse tirsdag da han sa at situasjonen i flere ukrainske fylker er «ekstremt vanskelig».

– Situasjonen i folkerepublikkene Donetsk og Luhansk, så vel som i fylkene Kherson og Zaporizjzja, er ekstremt vanskelig, uttalte Russlands president Vladimir Putin i en tale til russiske sikkerhetsstyrker tirsdag. Foto: Mikhail Metzel / AP / NTB
– Situasjonen i folkerepublikkene Donetsk og Luhansk, så vel som i fylkene Kherson og Zaporizjzja, er ekstremt vanskelig, uttalte Russlands president Vladimir Putin i en tale til russiske sikkerhetsstyrker tirsdag. Foto: Mikhail Metzel / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er sjeldent den russiske statslederen gir uttrykk for at invasjonen av Ukraina ikke går helt som planlagt. Uttalelsen kom i en videotale til russiske sikkerhetsstyrker.

– Situasjonen i folkerepublikkene Donetsk og Luhansk, så vel som i fylkene Kherson og Zaporizjzja, er ekstremt vanskelig, sa Putin i videoen, som nyhetsbyrået Reuters har sett.

Han ba også russiske sikkerhetsstyrker jobber hardt for å beskytte innbyggernes sikkerhet, men utdypet ikke hva han mente gjorde situasjonen ekstremt vanskelig.

Under talen krevde Putin også at den russiske sikkerhetstjenesten FSB øker overvåkingen av Russlands grenser og samfunnet, for å bekjempe «fremveksten av nye trusler i både inn- og utland».

Etter en rekke nederlag og tap av terreng i Ukraina gjennom sommeren, annektere Russland i september fire ukrainske fylker.

I oktober måtte de russiske styrkene trekke seg ut av Kherson. Det ble omtalt som Putins største nederlag så langt i Ukraina-krigen. Tidligere denne måneden ga Putin uttrykk for at krigen kan bli en langvarig prosess.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer