Putin innrømmer «kolossale» problemer: – En enorm utfordring

Russlands president Vladimir Putin lover å takle det han omtaler som «kolossale» problemer i teknologisektoren grunnet vestlige sanksjoner.

Russlands president Vladimir Putin ledet et møte i et råd for strategisk utvikling og nasjonale prosjekter mandag. Møtet ble gjennomført som en videokonferanse. Foto: Mikhail Klimentyev / Sputnik via AP / NTB
Russlands president Vladimir Putin ledet et møte i et råd for strategisk utvikling og nasjonale prosjekter mandag. Møtet ble gjennomført som en videokonferanse. Foto: Mikhail Klimentyev / Sputnik via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Putin sa mandag at Russland kan overvinne problemene hvis landet gjør høyteknologi til et hovedfokus for utvikling.

– Dette er en enorm utfordring for landet, sa han under et møte om strategisk utvikling.

– I erkjennelse av den kolossale mengden utfordringer vi står overfor, vil vi se etter nye løsninger på en energisk og kompetent måte, sa presidenten.

En rekke ledende teknologiselskaper, blant dem Apple, Microsoft og Intel, stanset virksomheten i Russland etter den storstilte invasjonen av Ukraina 24. februar.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer