Russlands president Vladimir Putin sier ifølge nyhetsbyrået DPA at den georgiske mannen som ble drept i Berlin i august, var en «blodtørstig» og «brutalt» menneske. Foto: AP / NTB scanpix
Russlands president Vladimir Putin sier ifølge nyhetsbyrået DPA at den georgiske mannen som ble drept i Berlin i august, var en «blodtørstig» og «brutalt» menneske. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

Drap i Berlin

Putin: Georgisk mann drept i Berlin var en «forbryter»

Den georgiske mannen som ble drept i Berlin i august, var en «forbryter» som var involvert i et angrep i Moskva, sier Russlands president Vladimir Putin.

Publisert

I forbindelse med Putins møte i Paris med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier Russlands president at han ikke kjenner til hva som skjedde med den georgiske mannen, men sier at han tidligere har vært involvert i organisert kriminalitet, skriver Reuters.

Putin sier mannen har vært involvert i et angrep på metroen i Moskva og dermed hadde forårsaket mange siviles død, ifølge nyhetsbyrået DPA.

– I Berlin ble en soldat som var ettersøkt i Russland, drept. Et blodtørstig og brutalt menneske, sier Putin mandag.

Tyskland har utvist to russiske diplomater etter drapet, som skjedde på en høylys dag i august i en travel gate ved den populære parken Tiergarten. Diplomatene ble utvist fordi russiske myndigheter ikke har samarbeidet i drapsetterforskningen.

Tyske myndigheter har mistanker om russisk innblanding i skytingen i Berlin, ifølge DPA.

En 49 år gammel mann fra Russland er pågrepet i forbindelse med drapet. Han mistenkes også for å ha vært involvert i drapet på en russisk forretningsmann i 2013, har DPA tidligere omtalt.

Tysklands statsminister Angela Merkel sier mandag at hun forventer at Russland vil samarbeide i saken.

Den tyske etterforskningen undersøker også mulige bånd til tjenestemenn i den russiske republikken Tsjetsjenia.

Drapsofferet skal ha kjempet med tsjetsjenske opprørere tidlig på 2000-tallet. Han overlevde et attentat i mai 2015 i Georgias hovedstad Tbilisi.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.