Putin om opposisjonslederen

Putin: Galskap av Vesten å støtte Guaido

Russlands president kritiserer Vesten og sier det er galskap å støtte en opposisjonsleder framfor den valgte presidenten i Venezuela.

Russlands president Vladimir Putin synes lite om land som anerkjenner Juan Guaidó som Venezuelas president. Foto: AP / NTB scanpix
Russlands president Vladimir Putin synes lite om land som anerkjenner Juan Guaidó som Venezuelas president. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Vladimir Putin omtaler Venezuelas opposisjonsleder og selverklærte president Juan Guaidó som «en likandes fyr», men advarer om at verden vil ende i kaos dersom man ikke følger reglene.

– Hvis vi tar til oss denne måten å komme til makten på – en mann går inn på et torg, titter opp mot himmelen og erklærer seg som president for Guds åsyn – er det normalt eller ikke, sa Putin til journalister idet han var på vei inn til et økonomisk forum i St. Petersburg torsdag.

– Da vil verden bli slukt av kaos. La oss velge en amerikansk president, en britisk statsminister og en fransk president på denne måten, la han retorisk til.

– Så jeg spør alle som støtter Guaidó, har dere gått fra vettet? Forstår dere hva dette kan føre til? Bør det være regler eller ikke?

Det var i januar at Juan Guaidó utropte seg selv til Venezuelas president og erklærte at presidentvalget i fjor, der Nicolás Maduro ble gjenvalgt, var ugyldig. Over 50 land, deriblant USA, anerkjenner Guaido, mens Russland og Kina støtter Maduro.

Norge anerkjenner ikke Guaido, men oppfordrer partene til dialog som kan føre til nyvalg. I mai ble det kjent at Norge tilrettelegger for samtaler mellom partene og at representanter for begge sider i konflikten har møttes i Oslo.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer