Putin: - En barbarisk handling

Russlands president Vladimir Putin kaller sprengningen av Kakhovka-demningen «en barbarisk handling» og anklager Ukraina for å stå bak.

(Foto: AP/NTB)
(Foto: AP/NTB) Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Putin kom med sin første kommentar om den ødelagte demningen i en telefonsamtale med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan onsdag.

– Dette var en barbarisk handling som har forårsaket en stor miljøkatastrofe og humanitær katastrofe, sa Putin ifølge et referat fra Kreml.

Det er filmet flere nye eksplosjoner etter demningsbristen i Kherson. Flere mener det er miner som går av i strømmen. Video: Telegram. Reporter: Mathias Moene Rød. Vis mer

Russland og Ukraina anklager hverandre for å ha sprengt Kakhovka-demningen, som ligger i den russiskokkuperte delen av Ukraina.

Sprengningen har ført til omfattende oversvømmelser langt elven Dnipro.

Erdogan tok onsdag til orde for internasjonal gransking og snakket også med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Den tyrkiske presidenten mener en internasjonal kommisjon der både Tyrkia og FN inngår, bør granske hvem som sto bak sabotasjen mot demningen.

Nyhetsbyrået Reuters omtaler videoen som en «bønn» fra det ukrainske militæret om en «operativ taushet». Reporter: Christian Fjermeros/Dagbladet Video: DPSUkr/Telegram Vis mer
Mer om