Putin: - Da vil responsen bli alvorlig

Putin sier at Russland har ikke hastverk for å avslutte «den militære operasjonen» i Ukraina og at de skal fortsette kampene tross ukrainsk motoffensiv.

Putin sier at Russland har ikke hastverk for å avslutte «den militære operasjonen» i Ukraina og at de skal fortsette kampene tross ukrainsk motoffensiv.
Putin sier at Russland har ikke hastverk for å avslutte «den militære operasjonen» i Ukraina og at de skal fortsette kampene tross ukrainsk motoffensiv. Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– La oss se hvordan det utvikler seg og hvordan det ender, sa den russiske presidenten fredag, om at Ukraina har tatt tilbake okkuperte områder.

Han la til at Russland ikke har hastverk når det kommer til å nå målsettinger, og hevdet at kun frivillige russiske soldater deltar i operasjonen. Kritiske røster, blant annet organisasjonen Soldatmødrene, sier derimot at mange nærmest tvinges til å delta i krigen. De hevder også at de gutter og menn lokkes med stor pengesummer og lovnader om tomter og gode skoler til barna.

– Vår operasjon i Donbas i seg selv stanser ikke. Disse fortsetter i sakte tempo. Den russiske hæren okkuperer flere og flere nye områder, sa Putin.

Videre anklager han Ukraina for å forsøke å begå terrorangrep mot russisk sivil infrastruktur.

– Vi er ganske tilbakeholdne i vårt svar på dette foreløpig, men hvis situasjonen fortsetter å utvikle seg på denne måten, vil responsen bli mer alvorlig, sa Putin.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer