Putin besøkte felles militærøvelse med Kina

Russlands president Vladimir Putin besøkte tirsdag en stor militærøvelse Russland gjennomfører sammen med Kina og fler andre land, opplyser Kreml.

Kina er blant landene som deltar i den russiske militærøvelsen Vostok. Foto: Vadim Savitskij / Russlands forsvarsdepartement / AP / NTB.
Kina er blant landene som deltar i den russiske militærøvelsen Vostok. Foto: Vadim Savitskij / Russlands forsvarsdepartement / AP / NTB. Vis mer
Publisert

Putin møtte forsvarsminister Sergej Sjojgu og forsvarssjef Valerij Gerasimov ved den militære skytebanen Sergejevskij og kunne senere observere den siste fasen av øvelsen, sier Kreml-talsmann Dmitrij Peskov.

I forkant ble det opplyst at rundt 50.000 soldater skulle delta i øvelsen Vostok – som betyr øst. Av disse anslås det at 15.000 kommer fra det russiske forsvaret, skrev den uavhengige nettavisen Moscow Times forrige uke. For fire år siden deltok 300.000 soldater i den samme øvelsen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer