Putin ber den ukrainske hæren om å avsette regjeringen i Kyiv

Russlands president Vladimir Putin ber soldater i den ukrainske hæren om å avsette Ukrainas ledelse i Kyiv.

Russlands president Vladimir Putin ber den ukrainske hæren om å avsette sin egen regjering. Foto: Yurij Kotsjetkov / AP / NTB
Russlands president Vladimir Putin ber den ukrainske hæren om å avsette sin egen regjering. Foto: Yurij Kotsjetkov / AP / NTB Vis mer
Publisert

I samme tale kaller den russiske presidenten ukrainske myndigheter «en gjeng narkomane og nynazister», til tross for at den ukrainske presidenten er jødisk.

Putin har tidligere uttalt at krigen i Ukraina var den eneste måten å bevare russisk sikkerhet på.

– Det hadde vært så mye enklere å snakke med dere direkte enn nazistene som har overtatt Kyiv, sier Putin i en TV-sendt tale fredag.

– Jeg vil snakke direkte til ukrainske tjenestemenn. Ikke la disse nasjonalistene bruke dere, kvinnene deres, barna deres, de eldre, bruke dem som menneskelige skjold, sier Putin.

Han skryter av sin egen hær for innsatsen i Ukraina.

– Jeg vil også trekke fram den russiske hærens effektivitet. De har oppført seg hederlig, heroisk, og de er effektive i å beskytte det russiske folk og sitt hjemland, sier den russiske presidenten.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer