Putin advarer: - Vil få alvorlige konsekvenser

Russlands president Vladimir Putin advarte torsdag at EUs planer om å innføre et pristak på gass ville få alvorlige konsekvenser for energimarkedet.

Russlands president Vladimir Putin sier EU-kommisjonens foreslåtte pristak på gass vil få «alvorlige konsekvenser» for det globale energimarkedet. Foto: Pavel Bednjakov / Sputnik / AP / NTB
Russlands president Vladimir Putin sier EU-kommisjonens foreslåtte pristak på gass vil få «alvorlige konsekvenser» for det globale energimarkedet. Foto: Pavel Bednjakov / Sputnik / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Putin gjorde sitt ståsted klart under en telefonsamtale med Iraks statsminister Mohammed Shia al-Sudani.

– Putin understreket at slike handlinger er i strid med prinsippene for markedsrelasjoner, og at det med stor sannsynlighet vil føre til alvorlige konsekvenser for det globale energimarkedet, heter det i en uttalelse fra Kreml torsdag.

Advarselen kommer etter at EU-kommisjonen denne uken la fram et forslag til et gasspristak på 275 euro per megawattime. EU-landenes energiministre ble ikke enige om et pristak da de møttes torsdag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer