Punger ut 190 millioner kroner for lunsj med Warren Buffett

Det blir et kostbart måltid: En ukjent budgiver betaler 19 millioner dollar for å få spise lunsj med investeringsguru Warren Buffett.

Warren Buffett, her i Omaha i 2019. En ukjent budgiver betaler 190 millioner kroner for å få spise lunsj med investorlegenden på en biffrestaurant i New York. Foto: Nati Harnik / AP / NTB
Warren Buffett, her i Omaha i 2019. En ukjent budgiver betaler 190 millioner kroner for å få spise lunsj med investorlegenden på en biffrestaurant i New York. Foto: Nati Harnik / AP / NTB Vis mer
Publisert

Summen tilsvarer rundt 190 millioner kroner etter dagens kurs. Budgivningen på ebay begynte forsiktig forrige søndag på 25.000 dollar, og tok etter hvert helt av.

Warren Buffett er direktør for investeringsselskapet Berkshire Hathaway og nummer ti på årets liste over verdens rikeste, men om eventuelle investeringstips han kan gi under lunsjen vil betale utlegget er høyst usikkert.

Uansett kan fattige i San Francisco glede seg over salget. Poenget med å auksjonere bort en lunsj er nemlig å samle inn penger til Glide, en organisasjon som kjemper mot fattigdom i byen. De gir mat til hjemløse og sørger også for husly, medisinsk hjelp og undervisningstilbud til denne svært sårbare gruppa.

Det er 21. gang Buffet auksjonerer bort en lunsjavtale til inntekt for veldedighet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer