Pulsen i været for Aga: – Kan være snakk om betennelse eller et lite infarkt

Den norske landslagsspilleren i håndball Vetle Eck Aga er innlagt på sykehus etter å ha fått hjerteflimmer mens han var på banen.

Vetle Eck Aga er under utredning etter å ha opplevd plutselig økt pulsslagnivå. Foto: Annika Byrde / NTB
Vetle Eck Aga er under utredning etter å ha opplevd plutselig økt pulsslagnivå. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Det var under en sluttspillkamp i Sverige for Sävehof torsdag han fikk plutselig forhøyet hjerteslagfrekvens. Den ikke ville gi seg.

Det gjorde at han ikke kunne fortsette å spille. Han har vært til utredning på sykehus siden, melder avisen Göteborgs-Posten ifølge Aftonbladet.

– Jeg har gjennomgått ultralyd, avgitt blodprøver, tatt EKG-test og alt. Det er noen verdier i blodprøvene som viser tegn på at det er en form for skade på hjertemuskelen eller noen celler. Det kan være snakk om en betennelse eller et lite infarkt. Det er uklart, sier Aga til GP.

Han fikk sitt gjennombrudd med landslaget under EM i januar.

Aga ble innlagt på sykehus etter at Sävehof kom hjem fra bortekampen torsdag og har vært utredet siden. Han sier selv at han blir på sykehuset noen dager til.

– Jeg er i trygge hender og har det bra. Jeg er glad jeg avbrøt kampen, for man vet ikke hvordan det kunne gått om jeg ikke hadde gjort det, sier Aga.

Det er uklart hva episoden betyr for Agas karriere. Mange idrettsutøvere har kommet tilbake for fullt etter lignende hendelser.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer