Psykiater må i fengsel etter sex med pasient

En mannlig psykiater er Kristiansand tingrett dømt for å ha utnyttet sin posisjon til å skaffe seg seksuell omgang med en kvinnelig pasient i fjor vår.

En mannlig psykiater er Kristiansand tingrett dømt til fengsel i 13 måneder etter å ha hatt sex med en pasient. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
En mannlig psykiater er Kristiansand tingrett dømt til fengsel i 13 måneder etter å ha hatt sex med en pasient. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Han er dømt til fengsel i 13 måneder og mannen mister retten til å jobbe som lege eller psykiater i tre år. Han må i tillegg betale 100.000 kroner i erstatning til den fornærmede kvinnen, melder Fædrelandsvennen.

– Vi har ikke fått studert dommen ennå, så jeg kan foreløpig ikke svare på om den vil bli anket eller ikke, sier psykiaterens forsvarer, Alf Ånund Breive til avisen.

Psykiateren erkjente straffskyld i retten og beklaget overfor kvinnen.

Kristiansand tingrett ga mannen tre måneders strafferabatt på grunn av den uforbeholdne tilståelsen. Psykiateren sa fra seg autorisasjonen frivillig like etter hendelsen og avviklet sin private praksis.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer