Direktør i Datatilsynet, Bjørn Erik Thon, sier de har bedt om en redegjørelse fra Tollvesenet om saken. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
Direktør i Datatilsynet, Bjørn Erik Thon, sier de har bedt om en redegjørelse fra Tollvesenet om saken. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix Vis mer

PST var inne i Norwegians bookingsystem

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) benyttet Tolletatens tilgangskoder for å logge seg på bookingsystemet i Norwegian i vår, skriver Dagens Næringsliv.

Publisert

Episoden fant sted på Norwegians billettkontor på Gardermoen tidligere i år, og da gikk alarmen hos Norwegian. Saken ble oppdaget av en sikkerhetsansvarlig som gjenkjente den PST-ansatte under et tilfeldig besøk på Norwegians billettkontor på Gardermoen, skriver Dagens Næringsliv.

Datatilsynet ble varslet om saken av flyselskapet 22. mai, og nå undersøker både Datatilsynet og EOS-utvalget saken.

DN har fått innsyn i Datatilsynets krav om en redegjørelse til Tolletaten. Tilsynet krever å få vite hvem som har lovlig rett til å bruke Tolletatens koder.

EOS-utvalget, som kontrollerer sikkerhetstjenesten på vegne av Stortinget, bekrefter at de undersøker saken.

– Vi forventer at saken er ferdigbehandlet fra vår side i løpet av noen måneder, sier utvalgets leder Svein Grønnern.

Datatilsynets direktør, Bjørn Erik Thon, forteller til avisen at de nå undersøker saken for å kartlegge faktum.

– Vi ber om å få en redegjørelse fra Tollvesenet, vi kontrollerer ikke PST, sier han.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.