PST var inne i Norwegians bookingsystem

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) benyttet Tolletatens tilgangskoder for å logge seg på bookingsystemet i Norwegian i vår, skriver Dagens Næringsliv.

Direktør i Datatilsynet, Bjørn Erik Thon, sier de har bedt om en redegjørelse fra Tollvesenet om saken. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
Direktør i Datatilsynet, Bjørn Erik Thon, sier de har bedt om en redegjørelse fra Tollvesenet om saken. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Episoden fant sted på Norwegians billettkontor på Gardermoen tidligere i år, og da gikk alarmen hos Norwegian. Saken ble oppdaget av en sikkerhetsansvarlig som gjenkjente den PST-ansatte under et tilfeldig besøk på Norwegians billettkontor på Gardermoen, skriver Dagens Næringsliv.

Datatilsynet ble varslet om saken av flyselskapet 22. mai, og nå undersøker både Datatilsynet og EOS-utvalget saken.

DN har fått innsyn i Datatilsynets krav om en redegjørelse til Tolletaten. Tilsynet krever å få vite hvem som har lovlig rett til å bruke Tolletatens koder.

EOS-utvalget, som kontrollerer sikkerhetstjenesten på vegne av Stortinget, bekrefter at de undersøker saken.

– Vi forventer at saken er ferdigbehandlet fra vår side i løpet av noen måneder, sier utvalgets leder Svein Grønnern.

Datatilsynets direktør, Bjørn Erik Thon, forteller til avisen at de nå undersøker saken for å kartlegge faktum.

– Vi ber om å få en redegjørelse fra Tollvesenet, vi kontrollerer ikke PST, sier han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer