PST: Russisk etterretning har vært til stede på Arendalsuka i ti år

Russiske etterretningsoffiserer har vært til stede under Arendalsuka i ti år, opplyser PST til NTB.

Dag Røhjell i PST opplyser at russisk etterretning har vært til stede i Arendal under Arendalsuka i ti år. Her er han fotografert sammen med lederen for PSTs kontraetterretning, Inger Haugland, i forbindelse med UDs utvisning av russiske diplomater i april. Foto: Javad Parsa / NTB
Dag Røhjell i PST opplyser at russisk etterretning har vært til stede i Arendal under Arendalsuka i ti år. Her er han fotografert sammen med lederen for PSTs kontraetterretning, Inger Haugland, i forbindelse med UDs utvisning av russiske diplomater i april. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forkant av Arendalsuka, som starter neste uke, opplyser Politiets sikkerhetstjeneste (PST) at de i år for første gang vil vært åpent til stede. Arrangementet som samler mange tusen mennesker knyttet til politikk, samfunnsliv og næringsinteresser er åpenbart mål for utenlandsk etterretning, får NTB opplyst fra PST tirsdag.

I april bekreftet PST at en offiser fra den sivile russiske etterretningstjenesten SVR hadde vært til stede under arrangementet i fjor.

Nå får NTB opplyst at russisk etterretning har vært på arrangementet de siste ti årene.

(©NTB)

Følg Sol på Facebook!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer