Kina:

Provins med 38 millioner innbyggere erklærer full krise etter at 28 personer er smittet

I den nordøstlige provinsen Heilongjiang i Kina har myndighetene erklært krisetilstand etter et smittebrudd av coronavirus.

Helsearbeidere i den nordøstlige provinsen i Heliojang forbereder testing av innbyggere etter at flere nye tilfeller av coronavirus er avdekket. Foto: NTB scanpix / AFP
Helsearbeidere i den nordøstlige provinsen i Heliojang forbereder testing av innbyggere etter at flere nye tilfeller av coronavirus er avdekket. Foto: NTB scanpix / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De 37,5 millioner innbyggerne i Heilongjiang får ikke forlate provinsen med mindre det er absolutt nødvendig, mens konferanser og samlinger avlyses. All offentlig transport er også innstilt.

Restriksjonene kommer etter at det onsdag ble påvist 28 smittetilfeller, der 12 var tilfeller der de smittede ikke hadde symptomer.

Kina har i stor grad fått kontroll over pandemien, men har den siste tiden kjempet mot lokale smitteutbrudd. Til sammen er over 20 millioner underlagt en form for nedstenging i landets nordlige provinser.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer