Prøver ny testmetode i Oslo: - Mye mer behagelig

Den første massetestingen av elever ble onsdag iverksatt på Stovner videregående i Oslo. Ved massetestingen blir det brukt en ny testmetode.

Byrådsleder Raymond Johansen var til stede under massetestingen på Stovner videregående skole onsdag. Foto: Berit Roald / NTB
Byrådsleder Raymond Johansen var til stede under massetestingen på Stovner videregående skole onsdag. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken ble det innført rødt nivå på skoler i hele Oslo, og onsdag ble det iverksatt massetesting av elever på Stovner videregående skole. Målet er å koronateste samtlige elever en gang i uka.

Håpet er å kunne holde de videregående skolene i Oslo mer åpne for elever. Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) kan ikke svare på om dette markerer starten på slutten.

– Vi må innse at det tar en stund før vi er ferdig vaksinert. Vi er på oppløpssiden av en maraton, og det er lett å snuble nå. Noe jeg har lært gjennom det siste året, er at det dukker opp mye rundt neste sving, sier han til NTB.

Årsaken til at akkurat Stovner ble valgt ut til massetestingsprosjektet, er at bydelen har opplevd mye smitte. Viser det seg at forsøket fungerer, så vil testtilbudet bli aktuelt for flere skoler i byen.

– Det er en gigantisk logistisk operasjon. Viser det seg å være vellykket og lett å gjennomføre, så ruller vi ut dette tiltaket til andre videregående skoler. Det å teste er en forutsetning for å avdekke smitte. Og jo mer du avdekker, jo mer kan du ha åpent. Det er logikken. Jeg har store forventninger til at vi kan ha skolene mer åpne, sier byrådslederen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer