Proud boys i Canada legger ned

Proud boys legger ned virksomheten i Canada, etter å ha blitt stemplet som en terrorgruppe i landet.

Proud boys-medlemmene Joseph Biggs og Ethan Nordean før stormingen av Kongressen. De er siktet for sin deltakelse i opprøret i Washington. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB
Proud boys-medlemmene Joseph Biggs og Ethan Nordean før stormingen av Kongressen. De er siktet for sin deltakelse i opprøret i Washington. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB Vis mer
Publisert

Proud boys ble stiftet av canadieren Gavin McInnes i USA i 2016. Ytre høyre-gruppen uttrykte støtte til tidligere president Donald Trump, samtidig som amerikanske politimyndigheter anså dem som ekstremister.

Etter rollen gruppen spilte i kongressopprøret i Washington 6. januar, da Kongressen ble stormet, satte canadiske myndigheter gruppen på listen over terrorgrupper.

Søndag varsler gruppen at den oppløses.

– Sannheten er at vi verken er terrorister eller en hvit makt-gruppe. Vi er elektrikere, snekkere, økonomiske rådgivere og mekanikere. Og mer enn noen annet er vi fedre, brødre, onkler og sønner, skriver en representant for gruppen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer