Protasevitsj «tilstår» i video vist på hviterussisk TV

Den fengslede regimekritikeren Roman Protasevitsj sier i en video at han er skyldig i anklagene om å ha oppildnet til opptøyer og hat.

Hviterussland bekrefter at den 26 år gamle journalisten og regimekritikeren Roman Protasevitsj sitter i varetekt i Minsk. Foto: Euroradio / AP / NTB
Hviterussland bekrefter at den 26 år gamle journalisten og regimekritikeren Roman Protasevitsj sitter i varetekt i Minsk. Foto: Euroradio / AP / NTB Vis mer
Publisert

Videoen med den angivelige tilståelsen ble vist på statlig TV i Hviterussland mandag kveld, et knapt døgn etter at flyet Protasevitjs var om bord i ble tvunget til å lande i Minsk og 26-åringen ble pågrepet.

– Jeg har ingen helseproblemer. Jeg fortsetter å samarbeide med etterforskerne, og jeg tilstår å ha organisert masseprotester i byen Minsk, sier han i videoen.

Flyet Protasevitjs var om bord i, var på vei fra Aten til Vilnius, og hviterussiske myndigheter hevder at det måtte lande i Minsk som følge av en bombetrussel.

Protasevitjs driver nyhetskanalen Nexta, som har spilt en sentral rolle i massedemonstrasjonene mot Hviterusslands mangeårige og autoritære president Aleksandr Lukasjenko.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer