Profilerte journalister utestengt fra Twitter

Twitter har fjernet kontoene til journalister fra flere amerikanske medier som dekker selskapet og den nye eieren, Elon Musk.

Twitter har utestengt flere amerikanske journalister som har dekket selskapet og eier Elon Musk. Arkivfoto: Michael Dwyer / AP / NTB
Twitter har utestengt flere amerikanske journalister som har dekket selskapet og eier Elon Musk. Arkivfoto: Michael Dwyer / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det dreier seg blant annet om journalister fra New York Times, Washington Post og CNN. Dette skjer dagen etter at Twitter midlertidig stengte en konto som følger Elon Musks privatfly. Kort tid etter opplyste selskapet at de har endret sine retningslinjer for å begrense adgangen til å dele andres lokasjoner via Twitter.

Selskapet har ikke gitt noen begrunnelse for valget om å fjerne de aktuelle Twitter-kontoene, men Musk har selv tvitret :

– Det er greit å kritisere meg dagen lang, men å utlevere opplysninger om hvor jeg befinner meg i sanntid og sette familien min i fare er ikke greit.

Musk sier kontoer som driver såkalt doxxing – deling av personopplysninger som andre folks adresse og tilholdssted – blir midlertidig stengt i sju dager.

Flere av journalistene som fikk kontoene sine fjernet torsdag kveld, hadde skrevet om de nye retningslinjene og Musks begrunnelse for å innføre dem.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer