Professor: – Økonomien durer videre etter krisen

Midt under koronakrisen har børsene gått kraftig opp. Professor Kjetil Storesletten er ikke overrasket og spår økonomisk normalisering når krisen er over.

En arbeider med munnbind på en Audi-fabrikk i Gyor i Ungarn. Verdensøkonomien vil dure videre når koronakrisen er over, tror professor Kjetil Storesletten. Foto: Csaba Krizsan/MTI/AP/NTB Scanpix
En arbeider med munnbind på en Audi-fabrikk i Gyor i Ungarn. Verdensøkonomien vil dure videre når koronakrisen er over, tror professor Kjetil Storesletten. Foto: Csaba Krizsan/MTI/AP/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Børsoppgangen har riktignok kommet i etterkant av et historisk bratt aksjestup. I USA var nedgangen på 35 prosent.

Men siden slutten av mars har det stort sett gått oppover, og den amerikanske indeksen S&P 500 ligger nå bare rundt 15 prosent under toppnivået i februar.

Optimismen har bredt seg i aksjemarkedene samtidig som koronakrisen har rammet realøkonomien og arbeidsmarkedet med voldsom kraft.

– Det er ingen tvil om at dette blir et dypt fall, sier Storesletten, som er professor i økonomi ved Universitetet i Oslo (UiO).

Vantro reaksjoner

At børsene har gått raskt opp i en periode med kraftig økonomisk nedgang, har utløst vantro reaksjoner fra en del analytikere.

Hadde noen fortalt deg dette for et år siden, ville du spurt hva de hadde røykt, skriver kommentator Jeremy Warner i den britiske avisa The Telegraph.

Mange har spådd at det bare er et tidsspørsmål før det kommer et nytt kraftig børsfall. Men Warner mener det er mulig at aksjekursene nå er bærekraftige – og han får støtte fra Storesletten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer