Problemet løst etter at flere store nettsteder var nede

Amazon, New York Times, CNN og en rekke andre medienettsteder var nede tirsdag ettermiddag. Problemet er løst, melder skytjenesten Fastly.

Foto: Skjermdump Downdetector
Foto: Skjermdump Downdetector Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Feilen har blitt identifisert, og en løsning er funnet, opplyser selskapet. Det kan ta noe lenger tid å laste inn nettsider en stund framover.

Fastly leverer infrastruktur til nettsider over hele verden. Feilen ble rapportert litt før klokken 12 norsk tid tirsdag, og løsningen ble rapportert en times tid senere.

BBC, Bloomberg, The Guardian, Reddit, HBO Max og Spotify er blant dem som ble rammet. Problemene så i stor grad ut til å ramme medienettsteder, men nettsiden til britiske myndigheter gov.uk var også nede.

Her i Norge hadde VG, E24 og Aftenposten problemer med visning av artikler. De svenske Schibsted-avisene Aftonbladet og Svenska Dagbladet var også rammet, ifølge nyhetsbyrået TT. I Danmark var blant annet TV 2s hjemmeside nede.

Det har kommet meldinger om at flere andre nettsider også er på vei tilbake. Ifølge nettstedet downdetector.com meldes det inn færre problemer på mange av de store nettstedene nå.

Fastly hjelper nettsider med å lagre eller «cache» innhold på servere rundt omkring i verden for at det skal være nærmere sluttbrukeren.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer