Problemer for Pfizer – kan kun levere halvparten så mange vaksiner som forventet i år

Vaksineprodusenten Pfizer kan kun levere halvparten av vaksinene de hadde regnet med å levere før nyttår. Selskapet sliter med råvaretilgangen.

Foto: AFP/NTB
Foto: AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Wall Street Journal skriver at Pfizer bare kan levere 50 millioner vaksiner før nyttår, mens planen opprinnelig var å levere 100 millioner. Selskapet mener imidlertid at leveranseproblemene ikke vil få konsekvenser for planen om å levere 1 milliard vaksiner i 2021.

– Oppskaleringen av forsyningslinjen for råvarer tok lenger tid enn forventet. Og det er viktig å understreke at utfallet av de kliniske forsøkene var noe forsinket i forhold til de tidlige anslagene, sier en talsperson for selskapet til avisen.

Samtidig oppdaget Pfizer at noen av råvarene de fikk tilgang til i en tidlig fase, ikke var av god nok kvalitet.

– Vi har fikset det, men vi rakk ikke å gjøre det i tide til å nå dette årets anslag på leveranser, sier en person som har jobbet med utviklingen av vaksinen til Wall Street Journal.

Annerledes-vaksine

Pfizer henter råvarene sine fra leverandører i Europa og USA.

Problemene Pfizer nå har havnet i, illustrerer hvor annerledes utviklingen av koronavaksinen er. Vanligvis venter en vaksineprodusent med å kjøpe inn råmateriale til produksjonen til etter at vaksinen er godkjent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer