Private strømprodusenter har passert 20.000: - Høyeste antall hittil

Ved utgangen av 2. kvartal hadde Norge 24.227 strømkunder med egen strømproduksjon installert, såkalte plusskunder. Det er 22 prosent flere enn kvartalet før.

Sol og varme på Kadettangen i juni i år. Illustrasjonsfoto: Frederik Ringnes / NTB
Sol og varme på Kadettangen i juni i år. Illustrasjonsfoto: Frederik Ringnes / NTB Vis mer
Publisert

Det ble 4448 nye plusskunder i 2. kvartal.

– Tallet er det høyeste antall nye plusskunder for et kvartal hittil. Antall private plusskunder i nettet har nå oversteget 20.000. Økningen på 22 prosent fra forrige kvartal viser at det er stor interesse blant strømkunder for å produsere egen strøm, sier Torfinn Jonassen, seksjonssjef i Reguleringsmyndigheten for energi i NVE (RME) i en pressemelding.

Av 24.227 plusskunder er 20.474 private husholdninger.

99 prosent av plusskundene er eiere av solcellepaneler, og naturlig nok er sommermånedene tiden da det mates mest energi tilbake til nettet.

Aldri før i en junimåned har det vært registrert like høy innmating per plusskunde til nettet (1470 kWh), og et like lavt uttak (2430 kWh), som i juni 2023.

– Samlet viser tallene at det har vært gode solforhold, og at plusskundene hadde høy egenproduksjon i juni, sier Torfinn Jonassen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer