Prislapp: Over 300 millioner kroner

Ullersmo fengsel i Ullensaker skal få 76 nye fengselsplasser, og bygningsmassen skal rustes opp. Kontrakten til Statsbygg ligger på 320 millioner – pluss moms.

Ullersmo fengsel skal utvides. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Ullersmo fengsel skal utvides. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Statsbygg skal bygge 96 celler, ny helseavdeling, undervisningsrom, verksteder og kontorer. I tillegg kommer et aktivitetsbygg, utvidelse og rehabilitering av kulverter, oppgradering av uteområder og tiltak mot overvann. Det må rives et bygg med 20 celler, så til sammen ender fengselet 76 plasser i pluss.

Utvidelsen av fengselet på Kløfta kommer i tillegg til at man utvider Ilseng fengsel i Stange kommune med hele 96 plasser. Begge prosjektene er tiltenkt som avløsning av det gamle Oslo fengsel på Grønland. Dette anlegget er nå så nedslitt at det skal rives ned og bygges om.

– Både vi og våre samarbeidspartnere gleder oss til å starte gjennomføringsfase med forberedende arbeider fra slutten av mai 2023. Prosjektet skal være ferdig til bruk i mars 2026, sier prosjektleder Tor Sommerstad.

Ullersmo har høyt sikkerhetsnivå og huser i dag drøyt 286 innsatte, ifølge Kriminalomsorgen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer