Prinsesse Ingrid Alexandra er ferdig på videregående skole

13 års skolegang er over for prinsesse Ingrid Alexandra, og tirsdag tar hun farvel med skolen sin. Hva hun skal videre, er ikke kjent.

Prinsesse Ingrid Alexandra ankommer konserthuset i Oslo sammen med kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit for å delta i festforestilling for avgangselevene ved Elvebakken Videregående Skole. Foto: Rodrigo Freitas / NTB
Prinsesse Ingrid Alexandra ankommer konserthuset i Oslo sammen med kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit for å delta i festforestilling for avgangselevene ved Elvebakken Videregående Skole. Foto: Rodrigo Freitas / NTB Vis mer
Publisert

Ingrid Alexandra møtte til avgangsseremoni for elevene på Elvebakken videregående skole i Oslo Konserthus tirsdag ettermiddag. Til stede var også hennes foreldre. Ifølge programmet skulle det være «sang, dans taler og moro» fra klokken 18 for å hedre avgangselevene.

På Elvebakken har Ingrid Alexandra gått tre år med studiespesialisering. Etter avslutningsseremonien skal klassen til prinsessen samles med kontaktlærer.

I mai skrev Ingrid Alexandra en hilsen til sine medelever der hun reflekterte over årene som skoleelev.

– Det har vært dager da det har vært vanskelig å komme seg opp om morgenen, skremmende å dra på skolen og stressende perioder før prøver, tentamener og eksamener. Men det har også vært dager da vi har funnet nye venner, blitt inspirert av en lærer eller klart noe vi har jobbet for lenge, skrev hun.

Fordi sensur av eksamen ikke er klar, får ikke Ingrid Alexandra vitnemål på tirsdagens seremoni, men må vente til torsdag.

Stolt over læring og utvikling

I sin hilsen fra mai ønsket hun alle «en amazing russetid» og ba medelevene passe på hverandre. På 17. mai var hun ikke å se på slottsbalkongen, men feiret siste dag som russ med venner.

– Jeg håper dere er like stolte som meg over hvor mye vi har lært og utviklet oss siden første skoledag i første klasse, skrev 19-åringen.

4. januar 2006 begynte hun i barnehage i Asker, og i august 2010 ble hun skolejente på Jansløkka barneskole i Asker.

Fra 2014 til 2019 gikk hun på Oslo internasjonale skole, og deretter gikk hun et år på Uranienborg skole i Oslo. Høsten 2020 begynte tiden på Elvebakken – hvor hun nå altså er ferdig.

I flere år har Elvebakken vært skolen i Oslo med høyest karaktersnitt for inntak.

Fremtiden er ikke kjent

Hva hun skal til høsten, er ikke offentlig kjent. Familien har gjort det tydelig at hun står fritt til å velge, men trolig venter utdannelse og studier etter hvert.

– Siden den oppgaven du har fått, skal vare livet ut, er det viktig at du tar deg god tid til skolegang og utdannelse. Du må fremdeles få bruke mange år på dette. Og ikke glem å leke! Det har i hvert fall jeg god erfaring med, sa kong Harald i talen til prinsessen da 18-årsdagen hennes ble feiret i fjor.

Både bestefaren, kong Harald, og faren, kronprins Haakon, dro begge i militæret da de var ferdig på videregående.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer