Prins Sverre Magnus blir snart myndig – kongeparet inviterer til lunsj

Søndag om halvannen uke fyller prins Sverre Magnus fyller 18 år. I den anledning arrangerer besteforeldrene en offisiell lunsj.

Prins Sverre Magnus under en tur til Sør-Varanger i sommer. Foto: Jan Langhaug / NTB
Prins Sverre Magnus under en tur til Sør-Varanger i sommer. Foto: Jan Langhaug / NTB Vis mer
Publisert

– Hans majestet kongen og hennes majestet Dronningen inviterer til offisiell lunsj på Slottet fredag 1. desember 2023 i anledning Prins Sverre Magnus’ myndighetsdag, opplyser kongehuset.

Kronprinsfamilien, prinsesse Märtha Louise og prinsesse Astrid vil også være til stede

– I tillegg til familien, er representanter fra det offisielle Norge, ungdomsorganisasjoner og faddere invitert, skriver kongehuset.

Selve bursdagen er på søndag 3. desember. Da blir det en privat feiring, får NTB opplyst, men Slottet vil ikke si noe mer om disse planene.

Prins Sverre Magnus ble født 3. desember 2005 på Rikshospitalet i Oslo. Prinsen er den tredje i arverekken til tronen etter faren, kronprins Haakon og søsteren, prinsesse Ingrid Alexandra.

Han går for tiden i tredje klasse på Elvebakken videregående skole i Oslo.

– Prinsen liker ski, i første rekke alpint, og sykkel – BMX og cross. Han deler også gleden over vannsport, og kanskje spesielt surfing, med resten av familien, skriver kongehuset i den offisielle biografien.

Fadderne til prinsen, som også er invitert til den offisielle lunsjen, er dronning Sonja, dronning Máxima av Nederland, kronprins Pavlos av Hellas, prinsesse Rosario av Bulgaria, Espen Høiby, Bjørn Stensland og Marianne Gjellestad.

(©NTB)