Prins Andrew saksøkt av Epstein-anklager for overgrep

En av Jeffrey Epsteins anklagere, Virginia Giuffre, har saksøkt prins Andrew for å ha forgrepet seg på henne da hun var 17 år.

Den 61 år gamle prins Andrew har nektet for at han hadde et seksuelt forhold til Virginia Giuffre, som hevder at Epstein betalte henne for å ha sex med prinsen. Foto: Steve Parsons / Pool Photo via AP / NTB
Den 61 år gamle prins Andrew har nektet for at han hadde et seksuelt forhold til Virginia Giuffre, som hevder at Epstein betalte henne for å ha sex med prinsen. Foto: Steve Parsons / Pool Photo via AP / NTB Vis mer
Publisert

Giuffres advokater har levert det sivile søksmålet til en føderal domstol på Manhattan.

I en uttalelse sier Giuffre at søksmålet gjelder seksuelle overgrep mot barn fordi hun angivelig ble solgt til den britiske prinsen og misbrukt av ham da hun var 17 år.

– Jeg holder prins Andrew ansvarlig for det han gjorde mot meg. De mektige og rike er ikke fritatt ansvar for sine handlinger. Jeg håper at andre ofre vil se at det er mulig å ikke leve i stillhet og frykt, men å ta livet tilbake ved å si ifra og kreve rettferdighet, heter det i uttalelsen.

Andrew avviser

Den 61 år gamle prins Andrew har nektet for at han hadde et seksuelt forhold til Virginia Giuffre, som hevder at Epstein betalte henne for å ha sex med prinsen.

I november 2019 sa Andrew til BBC Newsnight at han ikke husker å ha møtt Giuffre og at det var «flere ting som er feil» om hennes beretning om et møte i 2001.

– Jeg kan absolutt kategorisk fortelle deg at det aldri skjedde, sa Andrew.

Ifølge søksmålet skal prinsen ha forgrepet seg på Giuffre flere ganger mens hun var under 18 år.

Prins Andrews talspersoner har så langt ikke kommentert søksmålet, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Hevder det skjedde i London

Giuffre har fra før hevdet at Ghislaine Maxwell, tidligere partner til avdøde Jeffrey Epstein, arrangerte sexmøter for henne med prins Andrew i sitt hus i London. Giuffre har også hevdet at hun ble presset til å ha sex med Epstein og Maxwell samtidig.

Epstein ble funnet død i en fengselscelle i New York i august 2019. Han hadde flere mektige og berømte venner i USA og Storbritannia, og var siktet for menneskehandel og overgrep mot flere unge jenter og kvinner.

Han nektet for anklagene, men risikerte 45 års fengsel om han ble funnet skyldig.

Maxwell sitter for tiden fengslet i New York. Hun er anklaget for å ha hjulpet Epstein med å rekruttere og misbruke unge jenter, men 59-åringen nekter straffskyld i saken som skal for retten i november.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer