Prins Andrew fratas ærestittel

Storbritannias skandaleombruste prins Andrew er blitt fratatt sin ærestittel «Freedom of City» i byen York etter å ha hatt den siden 1987.

Storbritannias prins Andrew er fratatt sin ærestittel «Freedom of City» i byen York etter å ha hatt den siden 1987. Arkivfoto: Richard Pohle / AP / NTB
Storbritannias prins Andrew er fratatt sin ærestittel «Freedom of City» i byen York etter å ha hatt den siden 1987. Arkivfoto: Richard Pohle / AP / NTB Vis mer
Publisert

På et ekstraordinært møte i byrådet i York i Nord-England stemte medlemmene enstemmig for å frata prinsen ærestittelen.

Prins Andrew inngikk tidligere i år et forlik med Virginia Giuffre som hevdet at han begikk flere seksuelle overgrep mot henne på begynnelsen av 2000-tallet da hun fremdeles var mindreårig. Prinsen var ikke strafferettslig siktet, og forliket skjedde etter et sivilt søksmål.

– Vi mener det er upassende for prins Andrew å beholde denne tittelen, sa rådsmedlem Darryl Smalley da han oppfordret byrådet til å stemme for fratakelsen.

Smalley la til at han også mener prins Andrew burde miste sin offisielle tittel som hertugen av York.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer