Prideflagg brent i Ål: – Blitt en større sak enn jeg hadde håpet på

Natt til lørdag ble prideflagget på kommunehuset i Ål i Hallingdal påtent. Gjerningspersonen var borte da politiet kom til stedet.

Prideflagget som hang utenfor kommunehuset til Ål kommune ble natt til lørdag tatt ned og påtent av en ukjent person. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Prideflagget som hang utenfor kommunehuset til Ål kommune ble natt til lørdag tatt ned og påtent av en ukjent person. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Dette kan ikke være noe annet enn hatkriminalitet.

Det sier ordfører Solveig Vestenfor (Ap) i Ål til NTB, etter at noen natt til lørdag tok ned og satte fyr på prideflagget som hang på flaggstanga ved Ål kommunehus.

Politiet ble varslet om hendelsen rett etter klokken 2 natt til lørdag etter at en beboer så en mann som tok ned og satte fyr på prideflagget.

Etterforskes videre

– Vi har ingen god beskrivelse av gjerningspersonen. Det som er gjort nå er at vi har tatt beslag i restene av flagget, sier operasjonsleder Roger Aaser i Sørøst politidistrikt til NTB lørdag morgen.

Han forteller videre at det vil bli opprettet sak fra politiets side, men om det vil bli snakk om skadeverk eller hatkriminalitet er opp til jurist.

– Saken vil bli etterforsket videre, sier Aaser.

Andre gang flagget blir tatt ned

Ordfører Vestenfor forteller at dette er andre gang i år at noen tar ned prideflagget til kommunen.

– Det er bare et par uker siden flagget ble tatt ned sist. Den saken er politianmeldt. Det nye flagget ble hengt opp denne uken, sier hun.

Ordføreren forteller videre at Ål er en kommune hvor det bor flere skeive og at det skal være en plass for alle.

– Dette er bare utrolig trist. Nå har dette blitt en større sak enn jeg hadde håpet på, sier hun.

(©NTB)

Mer om