Prest saksøker matbutikk - hevder de skrev «homo» på kaka hans

Butikken svarer med å saksøke presten for nærmere 1 million kroner.

Den åpne homofile presten Jordan Brown har fått mye oppmerksomhet i flere medier denne uken. Amerikaneren hadde bestilt en kake fra matbutikken Whole Foods i Austin, men endte opp med å saksøke butikken for ærekrenkelse.

På kaken skulle det stå «Love Wins», men da Brown skulle plukke opp kaken fikk han sjokk, skriver Fox News. I tillegg til teksten han hadde bedt om, hadde noen skrevet skjellsordet «FAG» på toppen av kaka.

Den amerikanske presten oppdaget ikke hva som sto på kaka før han kom ut i bilen, og tok kontakt med butikken. Ifølge Brown ba daglig leder på Whole Foods om unnskyldning og uttrykket ønske om at saken skulle bli behandlet internt.

Da Brown ikke hørte noe mer, tok han saken i egne hender og la ut en video på YouTube. Etter videoen ble publisert, har den fått nærmere 400.000 visninger.

Saken fortsetter under videoen!  

Offentliggjorde overvåkningsvideo


Så tar saken en uventet vending. Whole Foods slår tilbake etter Browns video:

«Vårt team skrev «Love Wins» på toppen av kaken som kunden forespurte, og det var slik kaken ble pakket og levert i butikken. Våre medarbeidere aksepterer ikke bestillinger som inkluderer bilder eller språk som er støtende. Whole Foods har nulltoleranse for diskriminering».

Men ikke nok med det. I kampens hete valgte matbutikken denne uken å offentliggjøre overvåkningsvideoen fra dagen hendelsen skjedde.

- Vi har ikke gjort noe galt


Whole Foods påstår at presten med vilje tuklet med innpakningen for stille butikken i dårlig lys.

«Etter å ha vurdert overvåkningsvideoen av Mr. Brown, er det klart at etiketten var på toppen av kakeboksen, ikke på siden av pakken, som Brown viser i videoen», skrev Whole Foods i en pressemelding.

Selskapet benekter at de har gjort noe galt og anklager Brown for å med vilje vil skade matbutikkens rykte. Nå saksøker derfor matkjeden presten for 100.000 dollar, nærmere 1 million norske kroner. 

Legg til sol_no på SnapChat