Pressetalsperson i Det hvite hus slutter etter å ha truet journalist

En av Det hvite hus' pressetalspersoner sier opp dagen etter at han ble suspendert for å ha kommet med en sexistisk og nedsettende trussel mot en journalist.

En av Det hvite hus' pressetalspersoner sier opp på dagen etter at han ble suspendert for å ha kommet med en sexistisk og nedsettende trussel mot en journalist. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB
En av Det hvite hus' pressetalspersoner sier opp på dagen etter at han ble suspendert for å ha kommet med en sexistisk og nedsettende trussel mot en journalist. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB Vis mer
Publisert

En journalist fra Vanity Fair ville skrive om pressemedarbeideren Tyler Joseph Ducklos forhold til en annen journalist. Det utløste en rekke sexistiske kommentarer og trusselen om at «jeg skal ødelegge deg» fra Ducklo.

Det hvite hus' pressesjef Jen Psaki sier oppsigelsen støttes av stabssjef Ron Klain.

– Vi jobber hver dag for å etterleve standarden som er satt av presidenten om å behandle andre med verdighet og respekt, å utvise folkeskikk og å verdsette andre i våre ord og handlinger, heter det i en uttalelse fra Psaki.

Oppsigelsen er den første i Det hvite hus siden Joe Biden tok over som president. Ducklo ble i første omgang suspendert i en uke uten lønn, etter at Vanity Fair skrev om truslene. Han har bedt journalisten om unnskyldning, opplyser Psaki på Twitter.

Ducklo kom selv med en uttalelse på samme plattform, der han uttrykker anger og skam.

– Jeg er sønderknust over å ha skjemt ut og skuffet mine kolleger i Det hvite hus og president Biden, og etter samtaler med ledelsen i kommunikasjonsavdelingen sier jeg opp min stilling, tvitrer han.

– Jeg brukte ord som ingen kvinne noen gang burde bli kalt, spesielt i en situasjon der hun kun prøvde å gjøre jobben sin. Språket var avskyelig, respektløst og uakseptabelt, sier Ducklo videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer