Presset INP-leder varsler oppvask: - Nå får vi prøve å samle troppene

Owe Waltherzøe sier at han fortsatt er leder av Industri- og Næringspartiet etter at landsstyret i partiet markerte mistillit til ham.

Owe Ingemann Waltherzøe sier at han fortsatt er leder Industri- og Næringspartiet til tross for stridigheter i partiledelsen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Owe Ingemann Waltherzøe sier at han fortsatt er leder Industri- og Næringspartiet til tross for stridigheter i partiledelsen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

– Nå får vi prøve å samle troppene. Vi skal ha et sentralstyremøte i løpet av denne uken. Så får vi prøve å samle troppene, roe ned litt, puste med magen og prøve å jobbe videre. Dette skal vi klare, sier Waltherzøe til NRK.

Partilederen forlot selv landsstyremøtet fredag kveld før det ble vedtatt en kritisk uttalelse mot ham.

I uttalelsen står det blant annet at landsstyret ikke kan «akseptere at partileders negative atferd får fortsette uten konsekvenser».

Waltherzøe sier at han ikke anerkjenner landsstyret, noe han også skal ha gitt uttrykk for i møtet.

– Jeg påpekte at våre vedtekter tilsier at vi ikke har noe landsstyre. Vi må følge demokratiske prosesser i dette partiet. Dette får vi ta en liten oppvask på, sier han.

Waltherzøe sier at han fortsatt er leder i partiet, og at han fortsatt ønsker å være leder.

– Dette må vi klare å rydde opp i. Vi må ta en prat alle sammen. Det må vi gjøre innenfor de demokratiske prosessene i partiet, sier han.

Industri- og Næringspartiet har de siste årene gått fra å være et marginalt parti til å gjøre flere målinger som plasserer dem over sperregrensen på 4 prosent. I fjor høst fikk INP-representanter plass i kommunestyrer flere steder i landet.

De siste månedene har det vært stridigheter i partiledelsen og til dels åpen kritikk av partilederen