Pressede politikere letter på koronatiltak

Koronapandemien krever fortsatt over 5.000 liv i døgnet, men en rekke land har likevel begynt å lette på strenge smitteverntiltak.

Væpnede demonstranter omringet i forrige måned delstatsforsamlingen i Pittsburgh i Pennsylvania, med krav om oppheving av strenge koronatiltak. Foto: Pittsburgh Post-Gazette/AP/NTB scanpix
Væpnede demonstranter omringet i forrige måned delstatsforsamlingen i Pittsburgh i Pennsylvania, med krav om oppheving av strenge koronatiltak. Foto: Pittsburgh Post-Gazette/AP/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Sterkt press fra et nedstengt næringsliv, fra millioner av arbeidsledige og fra politiske ledere som frykter at de ikke vil bli gjenvalgt, har den siste uka fått mange land til å oppheve noen restriksjoner som er innført for å hindre smittespredning.

Rundt 3,5 millioner mennesker har til nå fått påvist koronaviruset, og nærmere 250.000 av dem er døde.

Mellom 60.000 og 80.000 nye smittetilfeller oppdages daglig, men 1,1 millioner smittede er også friskmeldt, og i mange land har smittespredningen tilsynelatende stanset opp.

Fra Kina, som var det første landet som ble rammet, kommer det stadig sjeldnere meldinger om nye dødsfall. Landes fabrikker gjenåpner, og folk vender gradvis tilbake til dagliglivet.

Reiserestriksjoner oppheves, kollektivtrafikken har delvis startet opp igjen, og i helgen strømmet kinesere igjen til populære turistmål i landet.

Også i Iran har smittespredningen tilsynelatende bremset opp, og myndighetene gjenåpner nå skoler og moskeer i deler av landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer