Colombia:

Presidentkandidat ber om unnskyldning for tale i fylla

Den ledende kandidaten i det colombianske presidentvalget ba tirsdag om unnskyldning for å ha holdt en tale mens han var påvirket av alkohol.

Gustavo Petro ba om unnskyldning etter å ha holdt en politisk tale mens han var full denne uka. Her fra et debatt tidligere i vinter der han diskuterte med en annen av presidentkandidatene, Ingrid Betancourt. Foto: AP Photo/Ivan Valencia/NTB
Gustavo Petro ba om unnskyldning etter å ha holdt en politisk tale mens han var full denne uka. Her fra et debatt tidligere i vinter der han diskuterte med en annen av presidentkandidatene, Ingrid Betancourt. Foto: AP Photo/Ivan Valencia/NTB Vis mer
Publisert

Gustavo Petro forklarte at han hadde vært sliten og preget av jetlag etter en tur til Europa uken før, og at han derfor ikke tålte alkoholen som han hadde drukket før han holdt talen mandag.

– Jeg beklager til dem som deltok på arrangementet, en forpliktelse jeg lovet å overholde til tross for at jeg var trøtt, skrev Petro på Twitter.

En video av talen hans ble delt mye i sosiale medier i Colombia. Her erklærer senatoren, som har en fortid som medlem av en geriljagruppe på ytre venstre fløy: «Måtte de røde flaggene bli heist igjen, må denne byen bli kalt den røde hovedstaden i Colombia igjen!»

Han fortsatte med å angripe lokale velgere som støttet den høyreorienterte ekspresidenten Alvaro Uribe og deretter det nåværende konservative statsoverhodet Ivan Duque.

Hans politiske motstandere var ikke sene om å kaste seg på i sosiale medier for å kommentere saken.

– Noen politikere blir beruset av makt, andre ser ut til å ha blitt det allerede … kan du forestille deg hvordan Petro Gustavo ville vært som president? spurte høyrekandidaten og Uribe-lojalisten Óscar Iván Zuluaga på Twitter.

– De sier at man skal høre sannheten fra fulle folk … det er tvil om hva som ville skje i Colombia hvis han skulle vinne, sa senator Maria Fernanda Cabal.

61 år gamle Petro leder for tiden meningsmålingene før presidentvalget i Colombia, et land som i som i mange år har vært styrt av høyresiden. Første runde i presidentvalget finner sted 29. mai.

(©NTB)

Mer om