Honduras:

President mistenkes for å ha hjulpet narkobaroner

Amerikanske statsadvokater hevder de er sikre på at Honduras' president Juan Orlando Hernandez ga utstrakt hjelp til narkobaroner som smuglet stoff til USA.

Honduras' president Juan Orlando Hernandez er i hardt vær i det amerikanske rettsvesenet. Foto: Moises Castillo / AP / NTB
Honduras' president Juan Orlando Hernandez er i hardt vær i det amerikanske rettsvesenet. Foto: Moises Castillo / AP / NTB Vis mer
Publisert

Hernandez skal ha latt seg bestikke av narkotikasmuglere, og beordret landets militærstyrker til å beskytte et kokainlaboratorium og kokainforsendelser på vei til USA.

I rettsdokumentene blir Hernandez blant annet sitert på at han ville «dytte dopet opp i nesa på gringoene» og oversvømme USA med kokain. Dokumentene er lagt fram i forbindelse med en sak mot smugleren Fuentes Ramirez, som anklages for å produsert flere hundre kilo kokain i måneden.

Hernandez tok lørdag kveld til motmæle.

– Påstanden om at president Hernandez visstnok tok imot narkotikapenger fra en Geovanny Daniel Fuentes Ramirez, eller beskyttet eller samarbeidet med narkotikasmuglere er 100 prosent falsk, og synes å være basert på løgner fra kriminelle som søker hevn og redusert straff, skriver presidentens kontor på Twitter.

Imidlertid ble hans egen bror dømt i en tilknyttet rettssak i 2019. Presidenten ble da anklaget for å ta imot over 8 millioner kroner i bestikkelser fra den mexicanske narkobaronen Joaquín «El Chapo» Guzmán, en anklage som dukker opp igjen i de nye rettsdokumentene.

Hernandez har vært Honduras' president siden 2014, og ble gjenvalgt i 2017. Presidentperioden hans utløper i januar 2022.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer