Premier League tar grep: Salah får «spisepause» under kamp

Dommerne i Premier League skal ha fått beskjed om å legge inn pauser i kommende kveldskamper for at muslimske spillere skal få ta til seg næring under ramadan.

Mohamed Salah kan få en rask spisepause under kamper. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB
Mohamed Salah kan få en rask spisepause under kamper. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Torsdag denne uken innledes muslimenes fastemåned ramadan. Nå tar engelsk fotball grep for å tilrettelegge og imøtekomme behov dette medfører for aktuelle spillere, melder Sky Sports.

Flere av Premier League største stjerner, blant dem Liverpools Mohamed Salah og Manchester Citys Riyad Mahrez, forventes å faste den kommende måneden. De må da spise og drikke etter at solen har gått ned.

Det skal det nå bli anledning til under kamper som spilles på kveldstid i blant annet Premier League.

Dette absurde målet fra 2019 går nå viralt i sosiale medier. Vis mer

Dommerne i engelsk fotball er instruert om å finne naturlige tidspunkter i oppgjørene der det kan legges inn en pause for at Salah og andre kan ta til seg føde i form av drikke, energibarer eller andre ting.

Sky Sports skriver at for to år siden ble kampen mellom Leicester og Crystal Palace stanset kort for at spillerne Wesley Fofana og Cheikhou Kouyaté kunne bryte fasten. Det skal være første gang at man gjorde et slikt grep i Premier League.

I etterkant la Fofana ut en melding i sosiale medier der han takket alle involverte for håndsrekningen.

«Det er dette som gjør fotballen vakker», skrev han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer