Premier League-stjerne åpner opp om gamblingutestengelsen: – Mistet kjærligheten for fotball

Ivan Toney erkjenner i et intervju med Sky Sports at det har vært krevende mentalt å komme seg gjennom den åtte måneder lange utestengelsen fra fotballen.

Ivan Toney under en kamp mellom Brentford og Bournemouth i fjor vinter, før han ble utestengt. Foto: AP Photo/Leila Coker, File.
Ivan Toney under en kamp mellom Brentford og Bournemouth i fjor vinter, før han ble utestengt. Foto: AP Photo/Leila Coker, File. Vis mer
Publisert

Brentford-spissen ble i mai i fjor utestengt fra all fotballrelatert aktivitet som følge av brudd på Det engelske fotballforbundets (FA) gamblingregler. 27-åringen fikk støtte fra både egen klubb og det engelske landslaget, og Toney har brukt de siste åtte månedene på å holde seg i form.

Han forteller likevel at det tidvis har vært alt annet enn enkelt å håndtere utestengelsen.

– I om lag en måned klarte jeg ikke å se på fotball. Jeg så egentlig bare på Brentford-kamper, men det var bare til og fra. Jeg hadde som ofte bare kampene på i bakgrunnen mens jeg gjorde andre ting. I en periode mistet jeg kjærligheten for fotball. Samtidig er det alt jeg kjenner til, og noe jeg har drevet med siden jeg var et barn, sier Toney til Sky Sports.

Flere har sådd tvil om hvorvidt 27-åringen vil makte å komme seg tilbake til sitt gamle nivå. Selv føler Toney seg sikker.

– Jeg er i bedre form og mer sulten nå enn det jeg var før utestengelsen. Det som driver meg, er at andre tror jeg ikke vil komme tilbake til mitt gamle nivå. De har ikke forstått at jeg ikke lar meg plage av noen ting. Alle har sine meninger, men sånn er livet, fortsetter Toney.

27-åringen kan være tilbake i spill den 20. januar når Brentford tar imot Nottingham Forest i Premier League.

Takker sjefen

Den engelske angriperen uttrykker videre stor takknemlighet for støtten han har fått fra egen trener og lagkamerater.

– Thomas Frank har vært den største hjelpen jeg kunne bedt om, og det samme har resten av klubben. Jeg skylder dem mye. Alle lagkameratene mine har regelmessig spurt meg hvordan jeg har det, og det betyr mye, innrømmer Toney.

I høst ble Newcastle-spiller Sandro Tonali suspendert fra all internasjonal fotball i ti måneder etter å ha innrømmet brudd på bettingreglene i Serie A. Italieneren har imidlertid fått tillatelse til å trene med resten av laget fram til han returnerer til banen. Toney måtte på sin side vente i tre måneder.

– Jeg ble litt forvirret, men jeg får ikke gjort noe med det som har skjedd. Jeg kan ikke dvele ved det og si at livet er urettferdig. Livet er ikke rettferdig, og det vet vi, slår Brentford-spilleren fast.

Det er ikke hver dag at Haaland møter en som oppfører seg slik som dette. Bilder: NTB Video: IShowspeed, Bård Sørø Olsen/Dagbladet TV-sporten Vis mer

Tøff kamp om EM-plass

Til sommeren skal England forsøke å revansjere finaletapet fra EM i 2021 når årets mesterskap sparkes i gang i Tyskland. Toney er klar på at han ønsker å være med dit, men erkjenner samtidig at kampen om å være en del av troppen er tøff.

I tillegg til Harry Kane og Ollie Watkins, som begge synes å ha en sikker plass på laget, har Callum Wilson og Dominic Solanke lagt inn gode søknader denne sesongen. Arsenals Eddie Nketiah er også inne i spissdiskusjonen.

– Målet er helt klart å komme dit, så jeg er nødt til å komme meg i form til det. Det er mange gode spisser som kjemper om plassene, men det handler mye om hva jeg klarer å prestere. Jeg gir meg selv en god sjanse, sier Toney.

(©NTB)