Posttyv dømt – stjal ordførerens julegaver

En posttyv som blant annet svindlet til seg julegaver som tilhørte trondheimsordfører Rita Ottervik, er dømt til ett år og to måneder i fengsel.

Publisert

Påtalemyndigheten mener 27-åringen som nå er dømt, stjal hentelapper fra Otterviks postkasse og deretter lurte betjeningen i Post i butikk til å levere ut pakkene, skriver Adresseavisen.

– Det var ikke noe artig å hente gavene ferdig utpakket hos politiet etter jul, og det er nok bare halvparten av pakkene som har kommet til rette, sier Ottervik om tyveriet.

Dommen omfatter ni bedragerier, inkludert misbruk av andre personers betalingskort, med et utbytte på over 100.000 kroner. I tillegg dømmes den 27 år gamle mannen blant annet for seks tyverier og for kjøring i påvirket tilstand.

Tiltalen var på 28 punkter, og han ble dømt på 27 av dem. Han frifinnes for en voldshendelse.

Dommen ble på ett år og to måneders fengsel, hvorav seks måneder ble gjort betinget. Han ble også fradømt retten til å kjøre motorvogn.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer