Posten: – Vent med Ukraina-pakkene til over nyttår

Posten og den ukrainske ambassaden oppfordrer alle som vil sende hjelpepakker til Ukraina, om å vente til over nyttår.

Hittil er det sendt 200 tonn med pakker fra Norge til Ukraina. Nå er det ikke mer plass på mottakssenteret i Polen. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB
Hittil er det sendt 200 tonn med pakker fra Norge til Ukraina. Nå er det ikke mer plass på mottakssenteret i Polen. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

– Bakgrunnen er at det er helt fullt ved mottakssenteret i Polen. De har ikke kapasitet til å motta flere uadresserte hjelpesendinger før etter nyttår. Dermed må vi be alle som har tenkt å sende uadresserte hjelpesendinger til Ukraina, om å vente med disse til etter nyttår, sier pressesjef Kenneth Tjønndal Pettersen i Posten.

Beslutningen om å oppfordre folk til å vente med å sende pakker er tatt i samråd med den ukrainske ambassaden i Norge.

– Givergleden har vært enorm, og spesielt nå opp mot jul er det blitt sendt svært mange pakker. Hittil er det sendt 200 tonn med pakker, men mottaksapparatet i Polen har rett og slett ikke nok plass. Derfor må vi vente til det er frigjort kapasitet der, sier Pettersen.

Posten kommer til å gå ut med ny informasjon så snart det er mulig å igjen sende hjelpesendinger til Ukraina, da det fortsatt er et stort behov for bistand i landet. Adresserte postsendinger kan fortsatt sendes som normalt.

Posten, den ukrainske ambassaden og det ukrainske postvesenet Ukrposhta har samarbeidet om hjelpesendingene til Ukraina. Pakkene, som det er gratis å sende, blir fraktet med lastebil fra Norge til den ukrainske grensen i Polen. Der blir de overtatt av Ukrposhta, som distribuerer pakkene i Ukraina.

(©NTB)

Mer om