Posten sier nei til fast ansatte budbilsjåfører som hovedregel

Politiet mener fast ansatte sjåfører kan hindre kriminalitet i budbilbransjen. Fagforbundet mener dette bør gjelde Bring-budene, men eieren Posten sier nei.

Fagforbundet ønsker at Bring-bud som hovedregel ansettes slik som Postens ansatte. Det er Posten uenig i. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Fagforbundet ønsker at Bring-bud som hovedregel ansettes slik som Postens ansatte. Det er Posten uenig i. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Politiet ser med bekymring på utviklingen i budbilbransjen, og i en rapport anbefales selskapene å ansette egne sjåfører for å unngå hvitvasking, momsbedrag og brudd på arbeidsmiljøloven.

Risikoen er større der det er utstrakt bruk av underleverandører, særlig enkeltpersonforetak, ifølge politiet. Bring, som ligger under Posten, hadde 277 underleverandører i 2021.

Til Klassekampen sier Gerd Øiahals, leder i Fagforbundet Post og Finans, at selvstendige Bring-bud som hovedregel bør ansettes slik som Postens ansatte. Det er ikke Posten enig i.

– Vi tror jo at det fortsatt vil være noen som fortsatt ønsker å drive enkeltpersonforetak og gjøre det ordentlig, sier konsernsjef Tonie Willie, som argumenterer for fleksibilitet i bransjen.

I juni sendte Posten og Fagforbundet et innspill til regjeringen og ba om strengere regulering av varebilbransjen, men i forslaget står det ingenting om å begrense bruken av selvstendig næringsdrivende sjåfører.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer