Posten: Pass opp for julesvindel

Å sjekke språket og avsenderens epost holder ikke lenger for å avsløre svindelforsøk i julestria. Posten ber folk være ekstra på vakt mot stadig bedre metoder.

Mange aktører blir brukt for å lure folk, her Skatteetaten. Posten advarer spesielt mot svindel i julestria. Foto: Cornelius Poppe / NTB
Mange aktører blir brukt for å lure folk, her Skatteetaten. Posten advarer spesielt mot svindel i julestria. Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer
Publisert

– Svindlerne utvikler metodene raskt, og de gamle rådene er ikke like gode som de en gang var. Nå opplever vi mye godt språk, og avsenderadresser kan enkelt forfalskes, så det kan gi en falsk trygghet å basere seg på dette, sier direktør for informasjonssikkerhet Tore Orderløkken i Posten.

Noen faresignaler å merke seg:

* Vil avsender at du skal gjøre noe?

* Ber den om brukernavn, passord, kredittkortopplysninger eller lignende?

* Preges henvendelsen av at noe haster, noe galt kan skje om du ikke gjør noe?

* Er det en form for gevinst eller fordel for deg hvis du svarer raskt?

Orderløkken understreker at Posten aldri sender lenker hvor man skal fylle inn personlig informasjon eller som sender deg til en betalingsside.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer