Postbud siktet for å sende narkotika i posten

Et postbud i Bergen er siktet for å ha sendt heroin og amfetamin i posten. Pakkene ble adressert til postkasser på ruten hans.

Publisert
Sist oppdatert

Mannen er siktet for å ha sendt i overkant av 100 gram heroin og 750 gram amfetamin i posten, samt mindre mengder kokain og narkotiske tabletter, ifølge Bergensavisen.

– Pakkene var adressert til et navn som ikke ble funnet igjen i noen offentlige registre og som formentlig var fiktivt, sier politiadvokat Bernt Dahlsveen i Vest politidistrikt.

Hendelsene skal ha funnet sted mellom juni og november i 2018. Mannen nektet straffskyld innledningsvis, men har senere innrømmet handlingene.

En av de største forsendelsene ble stanset av tollvesenet i november. De informerte politiet om funnet, og det ble sendt ut hentelapp til navnet som sto oppført på pakken. 19. november møtte mannen opp i en butikk i Bergen for å hente ut pakken. Kort tid etterpå ble han pågrepet av politiet.

– Det viste seg at mannen hadde hengt opp en postkasse på et stativ i nærområdet med det fiktive navnet på, nettopp med det formål å få narkotika utlevert, sier Dahlsveen.

Mannen jobber som sjåfør og har eget firma innenfor distribusjon. Flere forsendelser var til postkasser på ruten hans.

Mannen er varetektsfengslet, men anket fengslingen til lagmannsretten, som avviste anken. Avgjørelsen er nylig anket til Høyesterett.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer