Portforbud i Miami Beach

Myndighetene i Miami Beach innfører portforbud i underholdningsdistriktet South Beach som følge av utagerende festing blant tusener av tilreisende studenter.

Ungdommer fra andre delstater i USA fester på Floridas strender. Det er i år frykt for at koronaviruset skal spre seg blant de festglade studentene. Foto: Julio Cortez / AP / NTB
Ungdommer fra andre delstater i USA fester på Floridas strender. Det er i år frykt for at koronaviruset skal spre seg blant de festglade studentene. Foto: Julio Cortez / AP / NTB Vis mer
Publisert

De viktigste partygatene i South Beach, blant dem Ocean Drive, blir avsperret av politi fra klokka 20 lørdag fram til 12. april, når festeukene Spring Break er over. Det samme blir tre hovedveier som forbinder Miami Beach med Miami.

Ingen skal slippes inn etter klokka 20, unntatt fastboende, og alle forretninger må stenge. Fra før gjelder et portforbud fra midnatt i hele fylket på grunn av koronapandemien.

– Folkemengdene består av tusener, det er over vår kapasitet, sier Miami Beachs administrasjonssjef Raul Aguila og sier han har støtte fra byens næringsdrivende.

Vedtaket blir iverksatt etter flere uker med festing og sammenstøt mellom store mengder festløver og politiet, med slåssing og vold, inkludert en dødelig skyteepisode, som ingredienser.

Ordfører Dan Gelber og byens helsemyndigheter er også bekymret for ukontrollert spredning av koronasmitte.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer