Firenze:

Populær turistby vil forby Airbnb-utleie

Myndighetene i den populære turistbyen Firenze vil få bukt med at boliger i sentrum brukes til korttidsutleie på plattformer som Airbnb.

Turister på Piazza del Duomo i Firenze. Byens ordfører vil forby korttidsutleie av boliger i bykjernen. Tiltaket er ment å sørge for bedret boligtilgang for fastboende. Illustrasjonsfoto: Marianne Løvland / NTB
Turister på Piazza del Duomo i Firenze. Byens ordfører vil forby korttidsutleie av boliger i bykjernen. Tiltaket er ment å sørge for bedret boligtilgang for fastboende. Illustrasjonsfoto: Marianne Løvland / NTB Vis mer
Publisert

Dette vil igjen sørge for bedre bomuligheter for lokalbefolkningen, mener ordfører Dario Nardella.

Firenze er et av de mest populære turistmålene i Italia. Nardella sier at byen vil forsøke å innføre egne regler på lokalt plan fordi han ikke er fornøyd med utkast til nasjonale regler.

Nardella vil blokkere nye kontrakter for korttidsutleie, og han vil tilby skattelettelser for å oppfordre til mer permanente opphold.

Både i Italia og andre land på kontinentet har en kombinasjon av lave lønninger, mangel på boliger, korttidsutleie til turister og høy inflasjon skapt en boligkrise som særlig rammer lavtlønnede og studenter.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer